Zbog bolje uštede energije, novih tehnologija, bolje iskoristivosti resursa te zadovoljavanja novih standarda u asfaltnoj industriji, asfaltna postrojenja dograđuju se raznim sustavima.

U novije vrijeme jedna od najpopularnijih dogradnji je dogradnja sustava za korištenje upjenjenog bitumena (Schaumbitumen) za proizvodnju niskotemperaturnog asfalta što je budućnost u asfaltnoj industriji. Nadogradnju koju također izdvajamo zbog bolje iskoristivosti resursa je korištenje recikliranog asfalta. Ova nadogradnja se savršeno slaže sa niskotemperaturnim asfaltom.

Od ostalih dogradnji koje doprinose poboljšanju kvalitete proizvodnje valja spomenuti sustav za korištenje polimernih vlakana i polimernog bitumena čime dobivamo bolju kvalitetu asfaltne mješavine, dogradnja postrojenja novim upravljačkim sustavom s kojom dobivamo jednostavnije i kvalitetnije upravljanje te bolju kontrolu trošenja materijala i energenata asfaltnim postrojenjem što nam donosi uštedu u energiji i resursima (minerali, punilo i vezivno sredstvo).

Također nudimo nadogradnju sa Amdurit sustavom koji pridonosi manjem habanju metalnih dijelova te produljuje vijek trajanja samog asfaltnog postrojenja.