Za povećavanje kvalitete i trajnosti asfalta osmislili smo sustave za modificiranje bitumena koji se savršeno uklapaju u naša postrojenja. Naši sustavi dizajnirani su za grijanje i skladištenje dodataka kao što su razne emulzije, polimeri ili čak i cement.

MODITEK

ModiTEK je potpuno automatizirani, lako prenosivi sustav za miješanje polimera i bitumena te svojim proizvodnim kapacitetom do 30 t/h savršeno odgovara svim potrebama. Sustav nudi potpunu fleksibilnost za različite recepte. Pogodan je za preseljenja jer je složen u kontejnerskom obliku.

Polimer se može dodavati pomoću pužnog transportera ili silosa te grijanje možemo izvesti pomoću termalnog ulja ili pak električnog grijača.

Polimerom modificirani bitumen koristimo tamo gdje želimo ekstra performanse i trajnost samog asfalta te ga najčešće koristim prilikom proizvodnje asfalta za autoceste, mostove, nadvožnjake i zračne luke.

EMULTEK 15

EmulTEK 15 je idealno rješenje za velike projekte koji je sasvim automatiziran te se koristi za miješanje bitumena i emulzije.

Sustav nudi potpunu fleksibilnost za različite recepte. Kapacitet proizvodnje mu je do 15 t/h. Pogodan je za preseljenja jer je složen u kontejnerskom obliku te ima i sistem za automatsko čišćenje.

Grijanje sustava možemo izvesti pomoću termalnog ulja ili pak električnog grijača.

HEATTEK

HeatTEK je najbrži sustav za zagrijavanje bitumena te je ovaj inteligentni sustav najbolje rješenje za sve one korisnike koji imaju lakši pristup ostalim energentima nego struji. Kapacitet mu je od 200 000 kcal/h sve do 2 000 000 kcal/h.

DRUMTEK

DrumTEK nudi tehnologiju taljenja bitumena visoke tehnologije. To je savršeno rješenje za kupce koji imaju lakši pristup opskrbi krutog bitumena u bačvama. Kapacitet taljenja je 10 t/h te se za podizanje bačvi koristi hidraulični mehanizam. Komore za bačve su grijane termalnim uljem te se ispod nalazi spremnik bitumena kapaciteta 12 t. DrumTEK je pogodan za preseljenje jer je složen u kontejnerskom obliku

MOBILNI SPREMNIK BITUMENA

Ammann nudi najbolje rješenje za korisnike koji trebaju grijane pokretne spremnike bitumena. Kapacitet spremnika je od 30 do 80 m3 sa izolacijom do 200mm. Grijanje spremnika možemo izvesti preko električnih grijača ili preko termalnog ulja te zbog sigurnosti imamo senzor za razinu bitumena.