"Simply double" bio je osnova za razvoj miješalice s dvostrukom osovinom. Iz ove jednostavne ideje stvoren je koncept miješalice s visokom efikasnošću.

Jezgra ove miješalice je dvostruka spirala, što je dobro dokazano u miješalici Ammann Elba s jednim vratilom. Pozitivno iskustvo s ovim modelom ugrađeno je u tehnologiju miješanja miješalice s dvostrukom osovinom. Model linije CEM T Elba omogućava miješanje betona od 2 m3 do 4,5 m3 po seriji i dovršava proizvodni program Ammann Elba.
Jedinstven na ovom modelu je dizajn pražnjenja koji se nalazi na najnižem dijelu miksera. Kao rezultat toga postići će se skoro 100% pražnjenje. Nakon postupka čišćenja u miješalici nema preostale vode koja bi utjecala na sljedeće miješanje.

Mehaničke miješalice s dvije osovine dostupne su u Ammann Elba postrojenjima za miješanje u modelima 105 do 200. Zbog kompaktnog dizajna oni su iznimno pogodni za niske troškove instalacije u postojećim postrojenjima za miješanje.

Učinkovitost modela CEM T Elba dokazana je u ispitivanjima s IBU-om (Institut za metode i okolišnu tehniku) na Sveučilištu u Trieru/Njemačka.

Proizvodi za ispitivanje sadržavali su različite betonske mješavine, uključujući i samokompaktni beton. Rezultat ispitivanja razvrstao je ovaj mikser kao "High Performance Mixer" koji još jednom naglašava izvanrednu učinkovitost sustava miješanja Ammann Elba.

Model CEM T Elba je pouzdan sustav miješanja koji vam omogućuje kratko vrijeme i homogeno miješanje, kao i kontinuirana ekonomska proizvodnja. Sve konkretne mješavine proizvedene s CEM S Elba proizvodnom linijom također se mogu proizvesti s linijom CEM T Elba.