Tvrtka Elektro Bess d.o.o. osnovana je 1993. godine. Od samih početaka bavi se montažom, demontažom i servisom asfaltnih i betonskih postrojenja kao i separacija. Tvrtka ima potpisane ugovore s grupacijom AMMANN te je zastupnik za prodaju rezervnih dijelova i novih postrojenja na području Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

 

Specijalizirajući se za posao montaže, demontaže i servisa asfaltnih i betonskih postrojenja u proteklih 21 godinu možemo se pohvalit s preko 150 montaža novih postrojenja, preko 100 demontaža te ponovnih montaža rabljenih postrojenja te preko 200 nadogradnji na istim. Tim visokokvalificiranih radnika u mogućnosti je u zadanim rokovima izvršiti sve poslove vezane za montažu, demontažu, preseljenje i servis asfaltnih i betonskih postrojenja.

Kod projekata demontaže te ponovne montaže rabljenih asfaltnih i betonskih postrojenja nudimo mogućnost organizacije transporta kao i potrebnih strojeva za izvođenje samog projekta što smo u nekoliko projekta izveli uspješno.

Uz poslove montaže, demontaže i servisa asfaltnih i betonskih postrojenja u proteklih deset godina intenzivno se bavimo i svim nadogradnjama na asfaltnim postrojenjima. Nadogradnje na asfaltnim i betonskim postrojenjima vrše se zbog uštede energije, novih tehnologija, bolje iskoristivosti resursa (minerala, punila, vezivnog sredstva) te zadovoljavanja novih standarda u proizvodnji asfaltne ili betonske mješavine. Neke od nadogradnja koje smo uspješno odradili su: nadogradnja postrojenja za korištenje starog asfalta s opcijom korištenja vrućeg ili hladnog asfalta, nadogradnja postrojenja za korištenje upjenjenog bitumena (Schaumbitumen) koji se koristi kod izrade niskotemperaturnog asfalta, nadogradnja postrojenja za korištenje polimernih vlakana te nadogradnja postrojenja s novim upravljačkim sustavom.

 

U proteklih 15 godina možemo se pohvaliti uspješno izvedenim projektima na prostorima Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Rumunjske, Slovačke, Češke, Poljske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Belgije, Švicarske, Nizozemske, Francuske, Egipta, Libije i Saudijske Arabije.