Planetarne protustrujne miješalice CEM P Elba i CEM P zaokružuju program Ammann Elba za miješalice s jednim vratilom i dvostrukom osovinom. Dizajn planetarnih protustrujnih miksera temelji se na dugogodišnjem iskustvu.
U projektiranju i proizvodnji betonskih sustava za miješanje, ovisno o vrsti planetarne protustrujne miješalice, veličine se kreću od 375 litara do 6000 litara kapaciteta i omogućuju zbijene betonske izlaze od 250 do 4000 litara.

Ova vrsta miješalice razlikuje se po rotoru koji se okreće oko okomite središnje osi i ovisno o veličini miksera, podupire jednu ili više rotirajućih zvijezda za miješanje. Zbog offset okretne osi zvijezda za miješanje, pojedini alati za miješanje zvijezda tvore neku vrstu planetarnog puta.

Ammann Elba planetarni protustrujni mikseri mogu proizvesti veliki raspon različitih tipova betona i kvalitete koje se koriste u različitim industrijama.

Otvaranje i zatvaranje vrata miješalice se upravlja elektrohidraulikom. Velika vrata za pražnjenje osiguravaju kratko vrijeme pražnjenja. Nekoliko otvora za pražnjenje se nude kao opcije i omogućuju miješalici da se prilagodi specifičnim zadacima za pražnjenje betona. Neophodno je da se vrata za miješalicu mogu otvoriti s ručnim otvorom za slučaj nužde. Dodatni otvori, koji se ne mogu podići, omogućuju promatranje postupka miješanja kada su vrata za čišćenje zatvorena.

Ammann Elba planetarne protustrujne miješalice mogu se integrirati naknadno u postojeće proizvodne pogone ili mogu, s Ammann Elba modulima CMP, biti ponuđene kao kompletne jedinice za miješanje u različitim proizvodnim pogonima.