S novim CBT Elba postrojenjem, Ammann nudi koncept za linearno i transportno optimizirano postrojenje za miješanje betona.

Brzo vrijeme montaže i lako preseljenje, kao i povoljne transportne dimenzije bili su glavni ciljevi inženjera koji su razvili ovaj koncept postrojenja. Rezultat je novo CBT postrojenje, koja je iznimno brzo u postavljenim vremenima zbog svojih sklopivih mehanizama i kompaktnog dizajna.

CBT 60 SL ELBA

CBT 60 SL Elba treba samo dva otvorena kontejnera za premještanje, što naglašava dosljednu sukladnost s povoljnim dimenzijama za transport tijekom razvoja.
Ovo kompaktno betonsko postrojenje opremljeno je s miješalicom s jednim vratilom CEM 1000 S Elba i integriranim linearnim predozatorima za pohranjivanje između 2 ili 4 agregata. Cement, voda i agregat te svi ostali električni i pneumatski dijelovi postrojenja predinstalirani su i spremni za rad. Integrirana upravljačka kabina smještena je u komori za predozatore i nudi dodatni prostor za upravljački sustav. S teoretskim satnim izlazom od 58 m3/h nova CBT 60 SL Elba idealno je postrojenje za širok raspon primjena.

Za postavljanje postrojenja nije potreban nikakav temelj. Nabijenost tla od 250 kN/m2 je dostatna. Opcijska rješenja su dostupna za montažu cementnog silosa.